Bekendelser

Jeg har vandret ringe i sekten, jeg har troet mig sandt talende, sandt prædikende og sandt levende. Jeg har set på andre, de ikke-kristne, de ikke-sande-kristne og troet og tænkt mit. Jeg har tænkt mig så meget bedre og mere sandt tænkende end de.

Jeg har læst bibelen og bedt til Gud, jeg må være på rette vej, de må være på den forkerte vej. Jeg har vandret en smal vej, en mig helt for mig selv og sekten. En vej, hvor der ikke er plads til andre tanker en mine tanker og sektens tanker.

Jeg har henvendt mig til tusinder af mennesker udenfor min smalle vej og peget fingre af dem, jeg har kaldet dem til min snævre forvildelse, min smalle vej.

Vi har fundet en 2000 år gammel bog, som er skrevet i et meget fremmed sprog, redigeret og oversat af mærkelige religiøse mennesker, fra vidt forskellige trossamfund. Denne bog har vi taget ud af sin tid, ud af sin forståelse og ud af sin kirke. En bog som er forfattet af datidens kristne, men udvalgte fragmenter af den forfatter vi en kirke af i dag, vi er altså omme på den anden side af bogen, eller på den anden side af udvalgte fragmenter, der påstår vi at have ret, der er vi sande kristne.

Med udvalgte fragmenter peger vi fingre, med udvalgte fragmenter spidder vi hinanden.

Bror Ren 23. august 2004