Onani

Uha uha, de onanerer jo, disse brødre i kirkerne, især når de er singler, men mange tager det også med ind i ægteskaberne, tag bare forretningsmanden på rejse..

Er det slemt?

Så sagde Juda til Onan: »Gå ind til din brors kone, og udfør din svogerpligt, så du kan skaffe din bror afkom.« Men Onan vidste, at det afkom ikke ville blive regnet for hans, så hver gang han gik ind til sin brors kone, lod han sin sæd gå til spilde på jorden for ikke at skaffe sin bror afkom. Det, han gjorde, var ondt i Herrens øjne, så Herren lod også ham dø. (1 Mos 38.8-10)

Ja, her lod Herren ham bare dø, men vi ved jo ikke om det skyldes onanien eller den manglende udførelse af svogerpligten. Nogle betragter den som en selvisk, ja dæmonisk nydelse. Der er forskellige holdninger, men hvad gør vi ved det.

Bliver det håndteret?

De fleste almindelige/overfladiske steder ser man gennem fingre med det. Der rager man jo ikke så meget i hinandens liv. ”Jamen lad dog bare den unge mand gøre det”, hørte jeg en pinsepastor udtale.

Træder man derimod ind i sekterne vil man nogle steder tale om tingene, enkelte steder er det endda pålagt at udtrykke sine intimiteter.

Hvad så?

Måske skulle man følge Paulus helt ud i brevene:

Til de ugifte og enkerne siger jeg, at det er bedst for dem, hvis de bliver ved med at være som jeg. Men kan de ikke være afholdende, skal de gifte sig; for det er bedre at gifte sig end at brænde af begær. (1 Kor 7.8-9)Tom Hedriksen 16. august 2004