Penge

Penge er på en gang voldsomt tabueret og vores mest udbredte religion. Hvad jeg nu skriver, er muligvis forbudt at skrive. Husk, at den skjulte forbindelse er stærkere end den synlige.

Pengenes magt

Penge hersker og denne magt forbliver ganske skjult. I Danmark har vi lige haft en ”magtudredning”, som skulle beskrive magtforholdene her i landet, men den ser bort fra den økonomiske magt.

Huset

Se på dig selv, eller de venner du har, der køber hus og får børn. Huset bliver i 30 år som et gældsfængsel, du og ægtefælle skal begge arbejde hårdt i mange år.

Kroppen

Du ser i medierne, du på nutidens skønhedsideal, et helt unaturligt ideal. Så ser du på reklamernes løsninger, dette hårplejemiddel, denne ansigtsløftning, fedtsugningerne og brystoperationerne. Penge skal du bruge.

Du har købt forkerte og for mange varer at putte i munden, nu skal du købe flere produkter for at lappe på resultatet.

Du må ikke det, der er naturligt. Du skal være for tynd. Du må ikke ældes og dit hår må ikke falde af. Dit tøj må ikke slides, nyt skal der hele tiden på. Du skal betale.

Stress

Du må ikke opdage disse sande magtforhold, derfor stresses du fra lille af. Når du så er kommet op i tempo bliver du opgraderet til tillidsfuld og loyal lønslave.

Hjerternes fest

Julen påstås at være kristen, en hjerternes fest. Men du haster rundt, køber ting og drikker og æder, som en trofast hedning! Du er en god hedning.

Hvem er din Gud?

Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene og ringeagte den anden. I kan ikke tjene både Gud og mammon. (Matt 6.24)

Prøver du også at tjene begge to, eller har du valgt side?

Måske husker du Shania Twain's Ka-Ching!

Tom Hedriksen anno 2004