The passion of The Christ – en hån af Kristus

Jeg vil nu undtagelsesvist anmelde en af kristenhedens film.

Kort sagt beskriver filmen den sidste del af Jesu liv, nemlig fra hans sidste bøn i Getsemane, hen over tortur, død og til sidst ganske kort opstandelsen.

Sjældent fokuserer en Jesus-film så meget på Jesu lidelser. Den tortur og død Jesus oplever er splattet, men scenerne i filmen bliver på det nærmeste platte og det endda uden helt at vise, hvor hård torturen er. Jo, der bliver da revet ud i stykker, men flænger bliver ikke mere end 1-2 cm dybe og man kan knap ane synet af en eneste knogle. Jeg vil se muskler og sener flået itu og knoglerne skal blottes!

Dog hører jeg omkring mig diverse forskrækkelser, måske er det nogle søde hygge-kristne, der ser deres første splatterfilm.

Nu nu Jesus nagles til korset, løber der blod ud, der hvor nagler når ud på den anden side. Dette virker urealistisk, idet naglerne går meget stramt gennem træet, de burde snarere virke som en tætte propper.

Idet Jesus dør på korset er der jordskælv, men resten af nedenstående happenings udelades, måske er kristenheden ikke klar til at se det i dag?

Og se, forhænget i templet flængedes i to dele, fra øverst til nederst. Og jorden skælvede, og klipperne revnede, og gravene sprang op, og mange af de hensovede helliges legemer stod op, og de gik ud af deres grave og kom efter hans opstandelse ind i den hellige by og viste sig for mange. (Matt 27.51-53)


Gengivelse er genopstandelse er lidt kryptisk. Det ser ud til at Jesus er trængt ud af sine gravklæder, og dette uden først at tage dem af. Bagefter ses Jesus i gravkammeret og gravklæderne falder langsomt sammen.

Tom Hedriksen anno 2004