Kristen Ledelse

- "Den rette etik" for ledere i frikirker også de karismatiske.

Din kirke har en håndfuld udvalgte ledere, hvoraf en står i spidsen. Titlerne kunne fx være præster, hyrder, pastorer osv.

Hold fast på magten!

Til hver gudstjeneste skal man huske at nævne at lederne er udvalgt af Helligånden, man kan i sin skrøbelighed ikke tåle usikkerhed om, hvorvidt man er den rigtige til at lede.

Et godt bibelvers er: Adlyd jeres ledere og ret jer efter dem, for de våger over jeres sjæle, da de ved, at de skal stå til regnskab; lad dem kunne gøre det med glæde og ikke med suk, for det ville være ulykkeligt for jer. (Hebr. 13.17)

I fortolkningen af dette vers lægges der mest vægt på tilhørendes forpligtelser: At adlyde ledelsen. Og det med at man som leder virkeligt våger over deres sjæle, må de bare stole på. Hvis nogen ikke stoler på dette må man udtrykke stor skuffelse.

Gør kirken til en god forretning – den er trods alt dit levebrød - informationskontrol

Tal altid godt om jeres kirke og find eventuelt andre kirker at samarbejde med.

Slå hårdt ned på kritik. Opdrag medlemmer til at kritik gives direkte til lederen og ikke omtales overfor andre. Ofte er organisationen så skrøbelig at kritisk information vil give store problemer. Det tager tid og ressourcer at skulle "berolige" medlemmer som ser blot et glimt af det skumle ved organisationen. Desuden kan dårlig omtale i medierne både oplyse medlemmer på en uønsket måde og hindre tilgangen at nye betalende medlemmer.

Kirkebranchen er lidt anderledes end andre brancher, dens produkter står ofte uden kritik. Mens man kan læse anmeldelser af alt fra brødristere hen over vaskemaskiner og computere til luksusbiler, så står branchen, hvor man satser sin sjæl og psyke stort set uden kritik.

På kirkens hjemmeside viser man nogle glade unge mennesker, men ikke noget med at skrive om, hvad man egentligt tror på! Man skriver nogle pæne ting som passer ind i tiden. Information om hvad man tror på gives kun ved særlige møder.

Det værste der kan ske er dårlig omtale i medierne, især internettet, for det er svært at kontrollere. Hav derfor altid en sum penge parat til sagsanlæg mod kritikere.

Anvendelse af trusler

I dag er mennesker meget bløde og sårbare, se blot al hysterien omkring de ganske få terror-aktioner der finder sted rundt omkring på kloden. Uden noget solidt standpunkt her i tilværelsen er langt de fleste meget bange for at dø, ja det er vel egentligt et tabu, jeg her kommer ind på. Men denne dødsangst kan blive din ven og der er endda en særlig bibel-fortolkning der kan hjælpe.

Apostlenes Gerninger kapitel 5 bruges allerede af forskellige grupperinger til dødstrusler, her falder folk døde om på stedet efter at have ytret et forkert ord. Det er vel lige ved at dødstrusler baseret på dette skriftsted kan retfærdiggøres i en retssag, for man har vel religionsfrihed her i landet.

Her på Sektariatet tager vi afstand fra dødstrusler. Selv nøjes vi sædvanligvis med at rasle med vores solide tæskehold, folk skal jo have en chance for at omvende sig.

Aflønning af ledere

Lønnen består af op til fire elementer, hvor to altid er til stede: magt og intern anseelse. Desuden kan lønnen også være penge og fritagelse fra visse ”kristne” pligter.

Mere herom senere..

Krissuk Domten anno 2005