Frikirken på havnen

En våd aften kører jeg forbi denne menighed, der ligger omme bagved Christiania, Refshalevej 203A, 1432 København K. Denne aften har de et SOM-team fra Toronto, Canada på besøg.

Musik

I døren står en mand på 33 og byder en velkommen ind i tørvejret. Canadierne spiller suppleret af danskere på trommer. De bruger tydeligt vis de første par numre til opvarmning, men så begynder det at fungere for dem. Det er lovsang i stil med den i Vineyard.

Der tales også lidt hen over musikken, manden på 33 suppleres af en på 55, sidstnævnte ser meget autoritær ud. 55 taler og 33 oversætter, således leveres varen både på dansk og engelsk og omvendt, de ser ud til at hygge sig med det.

Seancen

Canadierne finder nu på noget ganske besynderligt. De stiller sig op på række og en efter en udvælger de en fra publikum og fortæller hvad Gud vil med vedkommende. Her følger et par eksempler, de er skrevet ned i al hast og gengivelsen bliver derfor noget upræcis:

Evangeliseringstræning og uddannelse, Gud vil skaffe penge og omstændigheder, hold øjnene fokuseret på Gud, du hører hans stemme klart. Du har en rigtigt spændende fremtid, lidenskabelig evangelist og prædikant... vil frelse mange, vil rive falske religioner ned og åbne for sandheden som er Jesus.

Gud siger til dit:du er min solstråle, blå sky af ensomhed og nedtur er væk, solen er stået op, du er ikke alene, Jesus er kommet og Løfter dig op med tro og håb. ..Jeg komme ind i dit liv på kraftfuld måde, jeg ser en lang vej med kampe, vejen bliver smallere og smallere, han står for enden for denne smertens vej. Der er Håb.

Du er en leder, du en ballon, herren har pustet dig op... brændende iver i dig... du ikke sikker på retningen han har lavet en vej for dig. Jeg ser et billede, hvor du falder på cykel, vil videre man knæet smerter, vil jeg det nu. Du har prøvet herren før men det ha været smertefuldt. Herren har helbredt dig, nu kan du prøve igen. .. Surdej i dig

Du undervurderer din styrke. Du læner dig mod vogn med frugt, et du ha brug for, så stopper... jeg kan ikke skubbe den... det er alt for meget.. jeg har ikke styrken. gud siger det er ikke din styrke, det er Guds.. du føler ikke Guds styrke... når du gå ud i den vil du føle waw... Gud er stor.

Du har en lovsangers hjerte... med det tilbeder du Herren, du er salvet til at tilbede Herren, du har et særligt kald, gud vil have fok til at lægge mærke til dig. Mark af vilde blomster, du er højere.. dit rene hjerte er nærringsrig jod dine talenter vil vokse i. Der er megen tro i dit liv... du vil opmuntre andre, jeg vil velsigne di hjerte.

Rockstjerne, guitar, jesus med. Jeg ser millioner og en stor stjerne, powerful worshipper, salvelse for musik stærk. Tilbedelse på hjerte, tale liv i andres hjerte, hjælpe den som er langt ude, fx narkomaner, de opmuntres, når de kan høre gud. Jeg opmuntrer dig til musik, du vil rædde liv med enkel sang på guitar.

En er den fødte leder...

Herefter taler en af canadierne, der tales med varme og en tilsyneladende ærlighed. Der nævnes et for mig nyt begreb: ”Soaking-time”. Herefter kan man gå frem til forbøn.

Soaking-time

Begrebet nævnes gentagne gange, og min nysgerighed vågner langsomt op til dåd, hvad er dog denne Soaking-time for en størrelse?

Det er noget canadierne har lært et sted, noget med at ligge helt stille på ryggen et par timer og bare være der sammen med Gud. Pigen, der beskriver dette for mig, siger at hun ser billeder. Stadigt er min nysgerighed ikke mættet.

- Da dette er en karismatisk frikirke vurderes risikoen for at ledelsen vil anvende trusler på liv og frelse for høj. Disse trusler ses oftest anvendt overfor medlemmer, der ikke er fuldt lydige overfor ledelsen.

Tom Hedriksen 26. juli 2004