Jehovas vidner

- Mestre i kedsommelighed.

Jeg er taget til Gudstjeneste hos Jehovas vidner. Der bliver hilst høfligt på mig og talt venligt. En af de mest aktive taler med mig både før og efter mødet, han afslører et indgående kendskab til bibelen.

Gudstjeneste

Under mødet spørger en, om han må sætte sig ved siden af mig og vise mig versene i sin bibel. Han får lov. Talen synes ok, der lægges op at at betragte Gud som en personlig Gud, derfor benytter man Guds navn, Jehova.

Dette er et usædvanligt kedeligt møde i kristenheden. Folk taler knap med hinanden og nogle ser nærmest ud til at sove under talen. Måske har de hørt det samme budskab mange gange før.

Vagttårnet

Mødet glider nu over i undervisning i vagttårnet, der bliver hentet et ditto til mig. En to-siders artikel bliver nu læst op 10-15 linier af gangen, artiklen er inddelt i paragraffer. Efter hver oplæsning stilles der spørgsmål til publikum og to mand går rundt med mikrofoner, så svarene i den lille rigssal kan blive blæst ud over højttaler anlægget. - Dette minder mig om et amerikansk talkshow, vidnerne har jo også ganske pænt tøj på, men hvor er de kedelige!

Noget mere kedsommeligt erindrer jeg ikke at have oplevet! Endnu værre synes det, at vidnerne næsten ikke taler med hinanden.

Tom Hedriksen anno 2004