Kristi Kirke København (Copenhagen Church of Christ)

- Vi er de eneste, der har sandheden. Jeg hvisker til hvert enkelt medlem: ”Pas på, at du ikke giver Kristus kvalme, så han spytter dig ud.”.

Denne artikel er baseret på viden opsamlet over flere år og samtaler med eksmedlemmer fra sekten. Sekten er at sammenligne med en flok Jehovas vidner på speed, som har kørt sig trætte. Nogle udslidte junkier er de, var jeg.

Overfladen

Går man ind på sekten hjemmeside, ligner det jo en almindelig frikirke. Spørger man til deres historie, siger de, at meget er lavet om, det sagde de også for 10 år siden. Ja, der ændres på overfladen, der ændres på formen, men kernen består.

Gudstjenesten vil være med frikirkesange, nogle har man endda selv skrevet. Forfatterens navn er dog ikke nævnt, det ville også være for pinligt, for med tiden forlader de fleste sekten.

Prædiken vil indeholde et personligt budskab, indrettet således at tilhørerne vender sig mod Gud på sektens måde.

De har til huse i Serapions-Ordenens lokaler Haveselskabetsvej 3A, Frederiksberg. Ved en opringning til denne ordens sekretariat oplyses, at det ikke er selve ordenen, der lejer lokale ud, men derimod et byggeselskab, der har til huse i samme lokaler.

Kernen

Sekten tror at den er den eneste rigtige kristne kirke i københavn, hvad der gør, at de andre kirke ikke er kristne, kan man fx læse om i Gordon Fergusons bog ”Prepared to Answer”. Man er således de eneste frelste i København.

At man så kun er ca. 40 medlemmer kan fortolkes på mange måder. Sekten vælger den fortolkning at alle andre er meget uåndelige, og at man selv bør kæmpe endnu hårdere i kampen for at omvende den resterende del af befolkningen. Efter at have startet med en idé om at Gud ville have 10% af befolkningen, ligger sekten i dag nærmest i ruiner. Der bliver årligt stadigt optaget omkring fem nye medlemmer, hvilket svarer til frafaldet.

Nogle falder fra indenfor et par år, de er oftest ikke så skadede og kan vende tilbage til livet før sekten. Værre står det til med os, der falder fra efter 8-10 års medlemskab, vi må starte forfra. Lederne siger til os forrædere, at vi hver især er Guds fjende, at forlade sekten er det samme som at forlade Gud. Sekten er jo GUDS RIGE.

Værst må det være for de kvinder, der opgiver mand og børn for sekten. Man må nemli' ikke have en kæreste, der ikke er medlem, og med det beskedne medlemstal, kan det være svært at finde sig en.

En gik imod trenden og fandt sig en troende kæreste udenfor murene, hvilket førte til en masse diskussioner. Denne person blev naturligvis smidt ud for sit ”kætteri”. I skrifter står der jo:

Men tåbelige diskussioner og stamtavler og kiv og strid om loven skal du holde dig fra, for den slags er unyttigt og meningsløst. Et kættersk menneske skal du vise bort efter en første og en anden advarsel. Du ved jo, at sådan et menneske er kommet på afveje; det synder, og det har dømt sig selv. (Titus 3.9-11)

Warn a divisive person once, and then warn him a second time. After that, have nothing to do with him. (NIV, Titus 3.10)

- Ja der findes en række synder, som regnes for grund til udelukkelse fra fællesskabet.

En blev engang taget i at stå og tale med en af disse ”kættere”, det blev senere brugt som argument for, at man ikke kunne have tillid til vedkommende.

På trods af ydre ændringer synes kernen ekstremt stabil, ligesom i elektron- og kernefysik. Det er lettere at lave elektricitet end atomkraft. Kernen kan ikke ændres, men forhåbentlig henfalder den en dag.

Samtalerne

Man bør vogte sig for, eller i det mindste være velforberedt inden man indleder en dialog med disse disciple. Dialogen er langt fra fair, disciplene er meget værre end brugtvognsforhandleren, han kan kun snyde dig for måske 10-30000 kroner. Her kommer du til at ligge samme beløb hvert år, og betaler du ikke, så ringer opkræveren til dig!

Men det er det mindste tab, du mister også dine venner, for dem har du ikke tid til mere, du skal jo hele tiden hen i sekten for at holde hjernen ren.

Et godt trick er at synes åben og sårbar, så kan man få dig til at åbne op. En af lederne, der kom til fra udlandet fortalte at han havde haft samleje med en gris, altså dyresex.

Når hjernen så er ren, kan du tale som dem. Du taler kun positivt om sekten, det er forbudt at være kritisk. (Disse linier betragtes af sekten som åndelig pornografi).

Sektens hemmeligheder lærer du at afsløre i det helt rigtige tempo, du lærer hvor hvem er klar til at få hvad at vide. Du lærer at enighed om mærkelige idéer er vigtigere end sandhed. For vi må jo stå sammen i kampen mod det onde.

Selv din egen, personlige omvendelseshistorie skal ændres. Du må lære at fortælle en historie, der kan inspirere andre til at komme med i sekten og forblive i den. Du må iklæde dig brugtvognsforhandlerens jakkesæt og sælge udslidt religion.

Sidste nyt

KBH: Dåb!
Lørdag den 24. april kl 15 skete det så ved Charlottenlund Fort. Maria og Katja gik i vandet og døbte Tanya, som i det sidste ½ års tid har studeret Biblen. Tanya er p.t. au pair-pige i Danmark og hendes søster, Natasha, er på 8. år discipel i vores søstermenighed i Kiev. (Ung)(Familie)(Single)

KBH: Dåb!
Fredag d. 12. marts tog Michel det store spring ud i det kolde Øresund efter at have taget en beslutning om at leve som discipel til Jesus. Vi ønsker dig alt godt i dit nye liv med Gud! (Ung)(Familie)(Single) (http://www.kristikirketest.dk/ juni 2004)

Samtale med nyeste medlem, en au pair-pige afslører en sekterisk overbevisning: ”Vi er den eneste sande kristne kirke, vi er de eneste frelste”.

Mick Paken, ekstern skribent anno 2004