Flight 666 to Christianity

- Dette skriver jeg i en formiddagsbrandert.

Jeg tog med flight 666, jeg ville se hvordan det er i kristenheden i dag, en kristenhed jeg allerede tidligere er flygtet fra. Ja en ung mand indgød mig for mange år siden afskyeligt gudsfrygt, det gjorde han helt uvidende om konsekvenserne og da slet ikke de konsekvenser der igen raserer kongerigets hovedstad. Kunne jeg dog blot opstøve samme mand og standse hans udåd mod menneskeheden.

Fra vinduerne i flight 666 kan jeg skue ud over Christianity, der ser mig noget sønderbombet ud, men det bliver spændende at sætte sine fødder der igen. Mange både gamle og nye tårne knejser stolt langt op i Himmelen, må flight 666 undvige disse stoltheder.

Jeg er nu landet i Christianity, i tolden ser de mig an og byder mig høfligt velkommen. På den anden side af tolden starter mærkværdighederne for alvor, disse mærkværdigheder er mig nærmest umulige at forstå og hver eneste aften sidder jeg med mit satellit-uplink og rådfører mig med den kendte verden. Disse diskussioner varer til langt ud på natten.

Hver dag vandrer jeg lange ture her i Christianity. Jeg møder de mærkeligste mennesker, men mest af alt møder jeg de mærkeligste overbevisninger, ritualer for slet ikke at tale om litteraturen og poesien.

I Christianity oplever jeg en række meget mærkelige ting, jeg vil kort skitsere nogen af ”højdepunkterne”:

Jeg har nu kun den næste flaske fattigmandssnaps at se frem til, bøvs. I min nu voldsomt tiltagende brandert fristes jeg til at citere skriften, et skriftsted jeg efter mit nederdrægtige møde med kristenheden praktiserer netop nu:

Giv øl til den, der er ved at gå til grunde,
og vin til de fortvivlede;
lad ham drikke og glemme sin armod,
holde op med at tænke på sin elendighed. (Ordsprogenes bog kapitel 31, vers 6 og syv)

Må jeg drikke så jeg kan glemme kristenheden og holde op med at tænke på dens elendighed, inficeret af afskyelig gudsfrygt, som jeg er. Hvor er sprutten? Hvordan bliver man kureret for afskyelig gudsfrygt, er der virkelig ikke andre sande veje end sprutten? Jeg er pisse stiv og skal møde om 1½ time, måske jeg bare skulle tage sprutten med... hihik

København Lufthavn webcam

Billedet opdateres hver 20. sekund.

Viggo 15. september 2004